ZING.NL  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN      |   LEDENSERVICE  

   
        

          E-MAIL NIEUWSSERVICE VOOR ZINGEND NEDERLAND

JAARGANG 18 - NUMMER 156

 

      

     
   

Beste Zangliefhebber,

 
       
    In deze editie van VoicEmail
schenken wij onder meer aandacht aan het Leestafelartikel: De Therapeutische Werking van Silent Disco, Nederlandse Reisopera: 'Die tote Stadt' en Geef je op voor The Voice Family!
  Voor vocale wetens(w)aardigheden, bijvoorbeeld over je koor of zanggroep of over andere vocale activiteiten in of rond je woonplaats, houden wij ons aanbevolen. Laat dus ook úw stem horen!  
       
   

Wij wensen u zoals altijd heel veel leesplezier toe!


Jetteke de Visser
Redactie VoicEmail

 
   
 
 
      


Beleef Händels Messiah in de aanloop naar Kerst

 
    Halleluja! Voor de Engelsman hoort Händels Messiah net zozeer bij Kerst
als Bachs Matthaüs-Passion bij onze Pasen. En dat is helemaal niet gek.
Op een Koninklijke manier verklankt Händel in drie delen achtereenvol-
gens de verwachtingsvolle anticipatie op de komst van de Messias, de dankbaarheid voor zijn offer en de vreugde over zijn wederopstanding, hemelvaart, wederkomst en heerschappij. En het grandioze koor in het overbekende Hallelujah moet iedereen een keer live meegemaakt hebben.
Meer ... 
 
   
 
 
   

Leestafel:
De Therapeutische Werking van Silent Disco

 
       
    Silent disco’s zijn méér dan alleen leuk: dansen met een koptelefoon
op kan namelijk helpen tegen sociale angsten. Wie weleens in een silent disco is geweest kan vast beamen dat de uitbundig dansende mensen
– allen in hun eigen ritme en stijl, de
één vrolijk meezingend, de ander volledig in zichzelf gekeerd – voor
   
    een extreem grappig beeld zorgen. Maar er is meer; de extra dimensie die dansen met een koptelefoon op met zich meebrengt, kan helpen tegen sociale angsten. Dat je door te dansen een oppepper krijgt wisten we al langer; het maakt je vrolijk en geeft een vrij gevoel. Silent disco’s staan dan ook bekend om hun bevrijdende karakter: de manier waarop je verbinding maakt met de andere aanwezigen en met jezelf is totaal anders dan in een traditionele club of bar.
Meer ...    
 
   
 
 
   

In The Spotlight ...

 
       
    o Op Zing.nl kan steeds een aantal koren zich een hele maand lang 'In the Spotlight' presenteren aan Zingend Nederland met promotie-
tekst en foto. Als lid van Zing.nl kunt u ook je koor of zanggroep hiervoor - gratis - aanmelden.  Meer ...
 
   
Komende maand zetten wij onze spotlight op de volgende gezelschappen:
 
 
     
       
   

Vocale Nieuwsflitsen

 
       
   

miracles of Music in de Doelen

 

Ze behoren tot de besten in hun vak en zijn geboren performers: de pro-fessoren Henkjan Honing (muziek-cognitie), Dick Swaab (neurobiologie) en de van meerdere tv-optredens bekende Erik Scherder (neuropsy-chologie). U zit op zondag 2 decem-ber a.s. gegarandeerd op het puntje van uw stoel wanneer ze u uitleggen, laten zien en zelfs letterlijk laten er-varen hoe muziek uw brein beïn-vloedt. Dit spetterende theatercollege wordt afgewisseld met live muziek en met enkele scènes uit de documen-taire Miracles of Music (van Pim Giel) over de opmerkelijke effecten van muziektherapie. Want muziek is niet alleen fijn, muziek maken en luiste-
ren is ook goed voor de ontwikkeling, gezondheid en de kwaliteit van leven. Met muzikale optredens van soul-zangeres Berget Lewis en saxofonist Benjamin Herman met band.
Meer ...


3FM Serious Request: Life line

In de week voor Kerst trekken er drie teams met 3FM-dj’s vanaf drie ver-schillende locaties in het land van actie naar actie. Ze gaan op een bar-re tocht door Nederland om op kerst-avond hopelijk aan te komen bij TivoliVredenburg in Utrecht, de head-quarters van de actie én natuurlijk de plek waar 3FM Serious Request be-gon in 2004. Zij lopen van plaats
naar plaats met als doel om jullie acties en evenementen te onder-steunen; 24 uur per dag maken zij live radio vanuit heel het land en zijn ze via livestreams online en op televisie te volgen. Zorg er dus voor dat ook jij een actie aanmaakt en alle info hier checkt! In de tussentijd kun jij de 3FM-dj's dus live volgen, of met ze meelopen door het land. Maar je kunt ook zelf naar TivoliVredenburg komen. Daar worden de hele week te gekke evenementen georganiseerd!
Meer ... 

 

gloria meezingconcert
 

Antonio Lucio Vivaldi componeerde deze Gloria in Venetië, waarschijnlijk in 1715, voor het koor van de Ospe-dale della Pietà, een weeshuis voor meisjes (of meer waarschijnlijk een huis, genereus bedeeld door de 'anonieme' vaders van de meisjes, voor de onwettige dochters van Venetiaans edellieden en hun min-naressen). De Ospedale was trots
op de kwaliteit van zijn muzikale op-leiding en de voortreffelijkheid van
zijn koor en orkest. Vivaldi, een priester, muziekleraar en virtuoos violist, componeerde vele heilige werken voor de Ospedale, waar hij het grootste deel van zijn carrière doorbracht, evenals honderden instrumentale concerten die door het meisjesorkest werden gespeeld. Dit, zijn beroemdste koorwerk, presen-teert de traditionele Gloria uit de Latijnse mis in twaalf gevarieerde cantateachtige secties.
Meer ...


Oorkaan presenteert: Caravan (5+)
 

Zondag 20 januari gaat het concert Caravan (5+) met Julian Schnee-
mann & Drie Vrienden in première in Podium Mozaïek in Amsterdam.  Caravan is een theatraal concert
voor iedereen vanaf 5 jaar en betreft een muzikale zoektocht naar de klank
van 'thuis' met Arabische, Ierse en Turkse klanken, gemengd met klassieke muziek en jazz. Hoe klinkt 'thuis'? Vier muzikale vrienden sorte-ren pakjes. Zij weten precies waar alles naartoe moet. Totdat er een pakje uit de toon valt. Nu moeten ze goed luisteren waar deze thuis hoort. Pianoman Julian, fluitspeler Sinan, funky altvioliste Yanna en percussie-tovenaar Jeroen volgen de melodie.
Meer ...   

 

Weihnachts Oratorium Meezingconcert 2018

 

Een mooie voorbereiding op de Kersttijd: het Meezingconcert van
het Weihnachts Oratorium van J. S. Bach op zaterdag 22 december
2018 in Amsterdam onder leiding
vang Madeleine Ingen Housz. Het Weihnachts Oratorium van Bach bestaat uit zes cantates. Oorspron-kelijk was het bedoeld voor zes liturgische plechtigheden tijdens de twaalf heilige nachten. De teksten
van de cantates komen uit de evan-gelieteksten van Mattheus en Lucas. Een prachtige combinatie van herderzang en koningen. Vrouwen die zich aanmelden als tenor mogen (bijna gratis) deelnemen aan de stoomcursus van de tenoren.
Meer ...  

 

Ben jij de nieuwe Davina Michelle?

 

Beste Zangers is op zoek naar de nieuwe Davina Michelle! Ben jij een YouTube-artiest of wil je dat graag worden en ben je op zoek naar een platform? Wil je nationaal of zelfs internationaal doorbreken? Doe dan mee met de Beste Zangers You-Tube-editie! Hoe doe je mee? Cover op jouw eigen manier één nummer van het afgelopen seizoen en mail deze naar de redactie. Van de video’s die aan de voorwaarden voldoen, wordt door de redactie van Beste Zangers een selectie gemaakt en geüpload op het YouTube-account van AVRO-TROS. Van de 7 covers met meer dan 5000 views maken deze 7 talenten kans om in april 2019 één dag mee te reizen naar Ibiza voor een speciale YouTube-aflevering van Beste Zangers 2019 met Jan Smit als presentator en natuurlijk de Marcel Fisserband!
Meer ... 


a christmas carol concert

Beleef het ultieme kerstgevoel tij-
dens 'A Christmas Carol Concert'!
Het is inmiddels een traditie gewor-den. In de aanloop naar de feest-dagen genieten jaarlijks tiendui-
zenden mensen van de befaamde kerstconcerten. Een groot symfo-nisch orkest en een koor van samen meer dan 100 musici vertolken onder leiding van dirigent Raymond Jans-
sen de grootste kerstklassiekers aller tijden. Onder meer Avé Maria, The Little Drummer Boy en Hallelujah brengen het publiek in vervoering. Dit jaar krijgt de voorstelling als titel 'A Christmas Carol Concert' mee en is het spectaculairder dan ooit. Niet alleen de muziek is adembenemend, maar ook de speciale efffecten die aan de concerten worden toege-voegd. Laat je betoveren door de magie van kerst en geniet samen met uw familie van dit concert. Tijdens de concerten in Den Haag en Groningen is de Nederlandse musicalster Bert Simhoffer uw charmante en deels zingende gastheer.
Meer ... 


geef je op voor the voice family!

 

Na The Voice of Holland, The Voice Kids en The Voice Senior komt RTL
nu met een online familie-editie van
het succesvolle programma, The Voice Family. 'Wij zijn op zoek naar
de meest muzikale familie van Ne-derland. Dus zing jij altijd met familie, collega’s, sportmaatjes of huis-genoten, dat is namelijk óók familie, geef je dan nu op.' The Voice Family is een online zangcompetitie en zal zich hoofdzakelijk online afspelen. In het televisieprogramma The Voice of Holland zal er verwezen worden naar de online video’s, in de vorm van promo’s en teasers. Dat betekent dat een deel hiervan ook op televisie komt. De volledige afleveringen van The Voice Family zijn enkel online te zien. De video’s ten behoeve van de verschillende rondes nemen de families zelf thuis op; er is dus geen sprake van een auditie of Battle in The Voice studio op het podium. De coaches beoordelen de families aan de hand van de video’s.
Meer ... 

 
 
 
 
   

VocaLinks

o Klik op de links voor meer info   
       
   

ZinGdex
Ruim 13.000 zanggroepen, koren en vocale instanties, eenvoudig op te zoeken. Promoot ook je koor of zanggroep (met foto)!

Multi Mix Music
Eigentijds repertoire voor koren en zanggroepen in het genre licht, pop, musical en gospel.

o

Zing.nl-PlusService
Bond voor Koren en Zanggroepen, Individuele Zangliefhebbers en Koor-Professionals die geen lid willen zijn van een bond!

Vokalender
Vocale agenda voor koren, zang-groepen, evenementen, reizen, cur-sussen en workshops.

In The Spotlight
Zorg dat u gehoord én gezien wordt en zet je koor of zanggroep in het zonnetje!

Vraag en Aanbod
Webvertenties van/voor/over (pro-ject)koren, zangers en zangeressen, zangonderwijs, dirigenten e.d.

Leestafel
Op de leestafel vindt u allerlei in-
teressante vocale (achtergrond-)artikelen. Met eén ding gemeen: ze gaan allemaal over zingen!

 
   
 
 
   
 
   
     

SuperVoices 2019

 
   
 
   
 

Schrijf je hier in voor de 26e editie van SuperVoices, de grootste en leukste Vocale Popgroep van Ne-derland, op zaterdag 9 november 2019 in Theater De Kom in Nieuwe-gein.

 
 
 
 
 

Volg SuperVoices via:

 
     
   Facebook           Twitter           YouTube  
 
 
 
 

Jubilender

 
     
   
     
 
Zing.nl presenteert in de Jubilender
de koren en zanggroepen die binnenkort hun jubileum vieren, waaronder:
Gefeliciteerd allemaal! Nog meer jubilea? Raadpleeg de Jubilender.

 

 
 

Silent Disco op de Grote Markt

 
   
 
   
Dit jaar zal er maandag 24 decem-
ber, op Kerstavond vanaf 20.00 uur een mega Silent Disco plaatsvinden op de Grote Markt. Direct na je Kerstdiner kan je naar de Grote
Markt gaan om geluidloos los te
gaan op klassiekers van toen, on-
der het genot van een Glühwein.

Uiteraard kan je op de Grote Markt blijven voor de aansluitende live beelden van de Kerstnachtdienst in de Sint Bavokerk om daarna als vanouds anderhalf uur lang uit volle borst mee te zingen op alle beken-de/onbekende, klassieke én moder-
ne Kerstliedjes tijdens de Kerst-samenzang op de Grote Markt. Wil je er zeker van zijn dat je zo'n gewilde koptelefoon hebt? Reserveer deze dan alvast, dan weet je zeker dat je niet misgrijpt.
     
Meer...  
 

 
 
 

Zing.nl PlusService

 
     
   PlusService: het complete dienstenpakket van Zing.nl voor elke zanger, koor of zanggroep.  
     
  Zing.nl, 'Zangbond' voor iedereen die geen lid van een bond wil zijn, biedt:
  • Gratis promotiefaciliteiten
  • Voordelig Vocaal Shoppen
  • Voordelig Vocaal Verzekerd
  • Geen vast contract
  • Vrije keuze uit diverse modules
  • Gemak: alles in één keer geregeld
  • Korting op afdracht BUMA
  • Korting op SuperVoices
  • Zingen voor een Goed Doel

Meer...

 
 
 
 
 

ZINGmagazine

 
     
   
     
  ZINGmagazine is een tijdschrift voor iedereen die van zingen houdt. Van koorzangers en -zangeressen, tot duo en grootkoor, van smartlap tot oratorium; voor solisten op het podium en in de badkamer, maar natuurlijk ook voor dirigenten en zangdocenten.
Meer...

 

 
 

Nederlandse Reisopera: 'Die Tote Stadt'

 
   
 
   
Die tote Stadt is een psychologisch gelaagd en onthutsend liefdesdrama over Paul die, na het verlies van zijn geliefde, langzaam maar zeker ver-strikt raakt in een droomwereld van obsessies en waanbeelden. Paul kan zijn gestorven vrouw Marie niet ver-geten. In melancholie verzonken
krijgt hij hallucinaties, die op het to-neel worden verbeeld met Korn-
golds subliem georkestreerde tover-muziek. Hij dwaalt dagdromend door Brugge, voor hem ‘een dode stad’.
 
De muziek van Erich Wolfgang Korn-gold maakt een spectaculaire come-back. Steeds meer muziekliefheb-bers laten zich meeslepen door zijn laatromantische klankwereld. Toen
de opera in 1920 in première ging was het onmiddellijk een groot suc-ces. De muziek werd omschreven
als afwisselend met lyrische epi-sodes en aria’s in een symfonische context. Het resultaat werd in de recensies ‘hallucinerend’ genoemd en men vond het onbegrijpelijk dat de componist van dit rijke werk, Erich Korngold, nog maar 23 jaar oud was.

Meer...  
 

 
 
 

Colofon

 
     
 
VoicEmail is een gratis uitgave van de Stichting Zing.nl. Deze nieuws-brief wordt u in principe maandelijks per e-mail toegezonden. Door het gebruik van internet kan snel worden ingehaakt op de actualiteit. Zo blijft u als eerste op de hoogte van het laatste nieuws. De maandelijkse oplage van VoicEmail is ruim 17.500.

Doelgroep
VoicEmail wordt toegestuurd aan deelnemers van zangevenementen, zangers en zangeressen, leden en besturen van koren en zanggroepen, dirigenten, koorarrangeurs, docenten muziekonderwijs en andere zang-liefhebbers. Doorzenden van deze editie naar kennissen, vrienden en collega's wordt op prijs gesteld!

Laat uw stem horen!
VoicEmail is de e-mail nieuwsbrief voor en door zingende zielsverwan-ten! Aanlevering van kopij (teksten, foto's, e.d.) wordt daarom zeer ge-waardeerd. De redactie beslist over de plaatsing, lengte en vormgeving.
 
Aansprakelijkheid
Zing.nl is niet aansprakelijk voor (eventuele) schade als gevolg van onjuistheden in de tekst. Aan de toezending en/of de inhoud van deze nieuwsservice kunnen geen rechten worden ontleend.

Aanmelden VoicEmail
Klik hier voor een gratis abonnement op VoicEmail (vul het formulier in).

Afmelden VoicEmail
Klik hier om uw huidige abonnement te beëindigen. Werkt deze link niet, ga dan naar c.q. kopieer en plak de link  www.zing.nl/pages/oz_afmelden.asp in uw browser en meld u daar af.

Redactie
Jetteke de Visser
Johan Klein Nibbelink

Fotografie en Artwork
Leo de Keijzer
Majanka Fotografie

Ontwerp en Techniek
Imae Informatie Innovatie

 
     
 
     ©  Niets uit deze nieuwsbrief mag zonder toestemming worden gekopieerd  ©

© ZING.NL - 2018

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

design & techniek www.Imae.nl